AEGEE-Pécs

 

Az AEGEE-Pécs 2001-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak szakmai fejlődését, nyelvi ismereteik gyarapítását, valamint  a közösségi élet hasznos eltöltését segítse helyi és nemzetközi programokkal.

Az pécsi szervezetnek évek óta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara ad otthont, ami egyben a helyi szervezet egyik kiemelt támogatója. A szervezetünk tagjainak jelentős részét is e kar hallgatói képzik, de folyamatosan növekszik az egyetem többi intézményén, mint a Természettudományi-, Bölcsésztudományi- és Orvostudományi Karon tanuló tagjaink száma.

Szervezetünk rendszeresen szervez helyi és nemzetközi szakmai és kulturális programokat, melyeken tagjaink amellett, hogy értékes ismeretekre tesznek szert, új kultúrákkal, nyelvekkel és lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, mely segíti őket abban, hogy aktív európai polgárokká váljanak.

Az AEGEE-Pécsben úgy gondoljuk, hogy a szervezet képes mindazon diákok számára lehetőséget nyújtani, akik aktívan szeretnék tölteni egyetemi éveiket és nem csak hallgatók akarnak maradni.
Kartól és szaktól függetlenül, folyamatosan próbáljuk elérni azon nyelvismerettel és széles látókörrel rendelkező fiatalokat, akik közösségben szeretnék fejleszteni képességeiket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *