Nyári Egyetemek

A nyári egyetem (Summer University, SU), melyek az AEGEE legrégebb óta futó projektjeként 1988 óta kerülnek megrendezésre, mely egyben az szervezet legnagyobb szabású projektje. A nyári egyem alatt a szervezet tagjai egytől négy hetet tölthetnek el Európa számos országában, ahol nemzetközi résztvevőkkel tölthetik idejüket. Minden évben a kontinens 40 országában csaknem 100 nyári egyetem kerül megrendezésre.

A nyári egyetem non-profit keretek között kerül megrendezésre, melynek napi részvételi díja nem haladhatja meg a 10€-t. Ez az összeg tartalmazza a résztvevők szállást, napi kétszeri étkezést, valamint a programokon való részvételt és a programok helyszínei közti utazást. A kiutazás költségeit a résztvevők maguk fedezik.

Az AEGEE nyári egyetemeinek öt típusa létezik:

  • Language Course (LC): A kéthetes program során leglább 16 órányi nyelvoktatáson vehetsz részt, ahol bővítheted a tudásodat, és gyakorolhatod az adott ország nyelvét. A részvételi díj 70 €/hét, ami fedezi a nyelvórák költségeit, a szállás díját, napi két étkezést és programokon való részvételt.
  • Language Course Plus (LC+): Az előző típushoz hasonlóan itt is nyelvórákon vehetsz részt azzal a különbséggel, hogy a Language Course Plus hosszabb, két-négy hétig tart. Legalább 20 nyelvórát tartalmaz, melyeken hivatásos tanárok oktatnak. A részvételi díj 90 €/hét, ami fedezi a nyelvórák költségeit, a szállás díját, napi két étkezést és programokon való részvételt.
  • Summer Course (SC): Az ilyen típusú nyári egyetem egy adott téma köré – pl. kultúra, történelem, sport, környezetvédelem – szerveződik, időtartama pedig kettő és négy hét között van. Legalább 10 órányi oktatást tartalmaz. A részvételi díj 70 €/hét, ami fedezi a tanórák költségeit, a szállás díját, napi két étkezést és programokon való részvételt.
  • Travelling Summer University (TSU): Ezeket a nyári egyetemeket két vagy több helyi szervezet közösen rendezi meg. A 2-4 hét alatt Európa legalább négy különböző városába látogathatsz el, miközben az adott kultúrákat közelebbről megismered, tantermi oktatás nélkül. A részvételi díj 90 €/hét, ami fedezi a szállás díját, napi két étkezést, programokon való részvételt és a helyszínek közötti utazást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *