Nemzetközi programok

Az AEGEE vagyis az Európai Hallgatók Egyesülete jelenleg az egyik legnagyobb európai diákszervezet, közel 13.000 tagja mintegy 200 helyi szervezetbe tömörül, 40 európai országban Portugáliától Azerbajdzsánig, Finnországtól Máltáig.
Az AEGEE céljai közé tartozik egy egységes, előítéletektől mentes Európa létrehozása, emberi jogok és demokrácia védelme, határokon átívelő mobilitás növelése valamint az európai kapcsolatok építése. Mindezeket a célokat csereprogramok, tréningek, nyári egyetemek szervezésével, és különböző munkacsoportok működtetésével éri el.
Az AEGEE-Pécs egyik fő feladatának tekinti, hogy minél több fiatal élhessen azon lehetőségével, amelyre a korábbi generációk annyira vágytak, és szabadon beutazhassa Európát. Célunk, hogy tagjaink minél jobban megismerjenek más kultúrákat, embereket és ezáltal bővüljön és színesedjen a világról alkotott képük.

Lehetőségek egyedülálló kombinációját kínáljuk tagjainknak – kötelezettségek nélkül! Könnyedén beutazhatod Európát, nemzetközi kapcsolati hálóra tehetsz szert, hiszen több száz hozzád hasonló fiatallal fogsz találkozni, akár már az első hónapokban is! Mindemellett, ha ambiciózus vagy karriert építhetsz, kreatív projekteket vezethetsz és részt vehetsz a jövő Európájának formálásában is!

Ha már elmúltál 18 éves, de még nem töltötted be a 35-öt, Te is tag lehetsz! Tanulmányaidtól függetlenül szabadon jelentkezhetsz az összes európai AEGEE-s rendezvényre, részt vehetsz a helyi és nemzetközi projektjeink szervezésében!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *