AEGEE-ESN Winetasting: Spring Edition in Palkonya

Az idén 12. évfordulóját ünneplő AEGEE-Pécs március 9-én, a hagyományokhoz híven megrendezi a tradicionális borkóstolót, melynek idén is a palkonyai Mokos Pincészet ad otthont. Az évek alatt több, mint ezer magyar és külföldi hallgató ismerhette meg a borfogyasztás kultúráját és annak tradícióját. Akik már részt vettek rajta tanúsítják, hogy ez az esemény nem hasonlítható össze egy szokványos borkóstolóval. Változatos nyelvi környezetbe, hazai és külföldi diákok együtt vigadnak és a koccintások alkalmával számos nyelven hangzik el, hogy egészségedre. A kiváló magyar borok kóstolása közben megismerkedhetsz készítésükkel, történelmükkel és más nemzetek kultúrájával.

Természetesen egyetlen AEGEE borkóstoló sem maradhat el zsíros kenyér és hatalmas pincebuli nélkül. Szervezett buszokkal és barátságos légkörrel várunk mindenkit, aki színesebbé szeretné tenni hétköznapjait és szeretne új arcokat megismerni.
További információkért kövess minket a Facebook-on és a weblapunkon, vagy keress minket személyesen a Pécsiközgáz udvarán lévő irodánkban.

Részvételi díj: 2600 Ft,
mely tartalmazza az utazást külön busszal , 4 bor kóstolását (rozé, vörös, gyümölcsbor) valamint vörös és rozé bor korlátlan fogyasztását zsíros és kolbászos kenyeret és sajttálat.

OPCIONÁLIS:
Pálinkakóstoló (“sima”, ágyas és egy barrique hordóban érlelt pálinka kóstolása): 500.-
Pincegulyás kenyérrel 800.-

Találkozó: 15:00-kor, a Boszorkány kollégiumnál. Érkezés Palkonyára 15:45 körül. Megérkezés után séta a palkonyai pincesoron, a templom és a szőlőbirtok körbejárása, majd utunk visszavezet a pincébe, ahol a kóstoló közben megismerkedhetünk a borkészítés teljes folyamatával. Ezután evés, ivás, zene, tánc – ameddig a lábunk bírja.

Érkezés Pécsre éjféltájt.

Jelentkezési határidő: MÁRCIUS 6.
Jelentkezni az KTK-n az AEGEE standnál illetve az ESN Country Presentation-ök után a BTK-n, szerdán a C/V/4 teremben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *