Megjelent a 2013-as Summer University Booklet!

Örömmel jelentjük, hogy az idei nyáriegyetemeket felsoroló és részletező lista elérhető az AEGEE projekt oldalán!
Azoknak, akik nem tudnák miről is van szó, azoknak érdemes elolvasni a következő oldalt.
All about the Summer Universities

Elöljáróban csak annyi, hogy AEGEE partnerszervezetei minden nyáron egyedül, vagy csapatosan többhetes nyári eseményeket rendeznek, melyre minden kalandvágyó, nyitott látásmódú és szívű fiatalokat várnak Európa minden részéből. A rendezvények tematikusak, így mindenki megtalálja az érdeklődési körének leginkább megfelelő programsorozatot, legyen szó nyelvtanulásról, kultúráról, sportról, szakmáról, környezetről vagy történelemről és építészetről.

Ez egy olyan esemény, ami az egész életedre hatással lesz. Új emberekkel és perspektívákkal ismerkedhetsz meg, amik segítenek személyiséged és látásmódod fejlődésében, hogy ne csak egy szeletet ízlelj meg az életből.  Az AEGEE nyári egyetem több mint 20 éves tradíciót követ, mely alatt egyetemisták tízezrei vettek részt és ami nem hasonlít egyetlen utazási irodában fellelhető ajánlathoz sem.
A nyári egyetemeket egyetemisták szervezik egyetemistáknak, így biztos lehetsz abban, hogy olyan oldalát ismered meg az adott közegnek, amiben a korodbeli helyiek otthonosan mozognak. Mivel a szervezet nem profitorientált, nem kell félned, hogy egy irodában ülő utazásszervező zsebeli azt a pénzt, amit összespóroltál.
A napi részvételi díj az SU témájától függően 10-12 Euró között mozog, ami tartalmazza, a szállást, a napi kétszeri étkezést, a programokat és a programhelyszínek közti utazást. Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy az oda és a visszautadat fizetned kell-e. A válasz igen, kell, de ha belegondolsz 140 Euroért 2 hetet tölthetsz el a kontinens bármely pontján, akkor az útiköltség bőven belefér.

Ha SU résztvevő vagy, akkor nem turista leszel, hanem egy messziről jött ismerős, akinek rengeteg barátja lesz rövid idő alatt, Európa minden részéről. Nem mindig a luxuson van a hangsúly hanem, hogy minél többet tapasztalj az ottléted alatt. Kár is szaporítani a szót! Kérdezz tőlünk, legyél tagja közösségünknek, menjél AEGEE nyári egyetemre és megtudod miről van szó, és miért olyan nehéz pár sorban leírni.

Európai üdvözlettel:
AEGEE-Pécs Team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *